25 Ocak 2010 Pazartesi

Joao Alves İncelemesi | AF Scout



Asıl adı Joao Alves De Assis Silva olan Jo, 20 Mart 1987'de Sao Paulo'da doğdu. Futbol yaşantısına Corinthians'ta başlayan Joao Alves, 2003 yılında A Takıma yükseldi. Brezilyalı yıldız, Corinthians'ta 2003-2005 yılları arasında forma giydiği 54 maçta 23 gol kaydederek dikkatleri üzerine çekti. Jo, 2005'te Rus ekibi CSKA Moskova'ya transfer oldu.

Galatasaray'a acil bir forvet gerekiyordu. Hakan Şükür'den sonra uzun, top tutan bir forveti olmamıştı Galatasaray'ın. Baros ile dikine oynamayı öğrenen Galatasaray'ın dev santrafor almak içinde ukteydi.
Nihayet transfer profesoru Haldun Üstünel Galatasaray'ın ilacını buldu: JO ! Jo tam aranan kan Galatasaray için. 4 aylık bir transfer olsada arzu edilen kişi olduğu aşikar. Boyu 1,89. Boyu uzun diye geçiştirmeyin, gerekirse Baros kadar hızlı, Baros kadar teknik. Uzun boylu santrafor ile hızlı santraforun birleşimi Jo. Ayrıca onu takip edenler topu isteyen, oyunun içinde devamlı gol arayan biri olduğunu göreceklerdir. Nonda gibi isteksiz ve pasif bir forvetten sonra Jo, taraftara altın değerinde gözükecektir.
Bunlar Jo'nun artıları peki eksiği yok mu bu arkadaşın. Tabiiki var. Jo kaleyi fazla düşünen bir oyuncu. Nedemek bu diyeceksiniz. Bu şu demek ki Jo biraz şahsi oynayan bir oyuncu. Forvet biraz şahsi olur ancak gerek takımdaki gol silahlarının etkisizliği, gerekse forma şansına çabuk kavuşacak olması nedeniyle Jo biraz daha şahsi oynayacaktır.

Jo'nun transferi eğer bonservisi alınarak yapılsaydı belkide son 10 yılın en iyi transferi olurdu ancak kiralık olması biraz düşündürüyor. ManCity sezon sonu bu oyuncuyu elinde tutmak isteyecektir anca Jo, oturup konuşuruz söyleminde bulundu imza töreninde. Yani G.Saray oyuncunun gönlünü ne kadar hoş tutarsa o kadar iyi olur. Bu oyuncunun uzun yıllar kalması muhteşem bir gelişme olur ülke futboluna.

Emre Akın / Arenafutbol@hotmail.com
www.arenafutbol.org 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder